Tästäpä oli jo kaksi annosta syöty!
Valmistusastiat:
Uunivuoka (30cm x 17cm x 6cm)
Ainekset:
1kg (2x500g) perunasipulisekoitusta, pakaste (n. 1,60€)
n. 200-400g palvikinkkua (n. 2-4€)
n. 3dl kuohukermaa (n. 1,80€; ei myydä kuin 2dl tai 5dl, tee vaikka kermavaahtoa lopusta)
2-3 valkosipulin kynttä (n. 0,20€)
rouhittua mustapippuria
n. 1,5-2 tl suolaa
Salaatti:
Pieni kiinankaali ((n. 1,20€)
Appelsiini (n. 0,40€)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Öljyä vuoka kauttaaltaan.
Kuutioi kinkku.
Levitä kolmannes perunasipulisekoitusta vuokaan.
Sirottele puolet suolasta ja hyppysellinen mustapippuria seoksen päälle.
Lisää valkosipuli puristettuna tai, jos ei ole puristinta, pilkottuna joka puolelle seosta
Levitä päälle puolet kinkkukuutioista.
Toista perunasipulin, mausteiden ja kinkkukuutioiden lisääminen
Lisää päällimmäiseksi loput perunasipulista
Kaada seokseen (joka puolelle) n. 1,5-2dl kermaa
Laita uuniin
Ota uunista n. 50 minuutin kuluttua, ja lisää 1-1,5dl kermaa, laita takaisin uuniin.
Anna olla uunissa yhteensä n. 1,5h. Jos pintaperunat alkavat muuttua kovin tummanruskeiksi, ota aikaisemmin pois uunista. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Salaatti:
Kuori ja kuutioi appelsiini.
Paloittele kiinankaali
Sekoita yhteen.
Valmista ruokaa n. neljään reiluun annokseen.
Kokonaishinta n. 8€, annoshinta salaatteineen n. 2€
HUOM! Kokemus on opettanut, että 1) kannattaa käyttää nimenomaan kuohukermaa 2) kannattaa lisätä kerma kahdessa erässä. Kumpikin vaikuttaa siihen, että perunasipuli kypsyy miellyttävän muhevaksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.