makaronilaatikko.jpg
Siitä onkin jo yksi annos napsastu!

Makaronilaatikko, 4-5 reilua annosta

 

Valmistusastiat:

Uunivuoka (30cm x 17cm x 6cm)

Paistinpannu

 

Ainekset:

400g makaronia (0,2€)

400g jauhelihaa (2,5€)

8dl kevytmaitoa (1€)

3 kananmunaa (0,5€)

1 keskikokoinen sipuli (0,2€)

 

Rouhittua mustapippuria

n. 1,5-2 tl suolaa

Paprikajauhetta

15-20 kokonaista viherpippuria

(halutessasi yrttejä, esim. oreganoa/basilikaa/timjamia)

 

Lisukkeet:

suolakurkkua

punajuurta

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Silppua sipuli

Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan, lorauta sekaan ruokaöljyä

Lisää kiehuvaan veteen makaronit (keitto-ohje myös pussissa)

Kuullota sipulisilppua paistinpannulla, lisää pannulle jauheliha ja ruskista

Lisää jauhelihan sekaan paprikajauhe sekä musta- ja viherpippurit

Kaada kypsät makaronit lävikköön (älä huuhtele, se on niin junttia)

 

Valmista munamaito yli 1l kulhoon:

Lisää kananmunat kulhoon, riko rakenne haarukalla

Lisää maito ja sekoita

lisää suola, sekoita vielä

(lisää yrtit)

 

Voitele vuoka ruokaöljyllä

Kaada pohjalle kolmannes makaroneista

Kaada päälle puolet jauheliha-sipuliseoksesta

Toista tuo ja sen jälkeen päällimmäiseksi loput makaronit

 

Kaada munamaito vuokaan tasaisesti

 

Laita uuniin n. 1 tunniksi.

 

Kokonaisuudessaan n. 5 euroa, annoshinta reilu 1 euro.

 

Ketsupin kera!