Minua motivoi tämän blogin aloittamiseen hyllyssä olevat toistakymmentä keittokirjaa, joilla on yksi yhteinen nimittäjä: en käytä niitä juuri lainkaan ruuanlaiton apuna. Reseptit ovat ihan mainioita, mutta niistä puuttuvat useimmat ominaisuudet joita arvostan omassa ruuanlaitossani:

 

Ruuan raaka-aineet ja mausteet pitää olla yksinkertaisia ja niitä ei saa olla liikaa. Monenmoiset mausteet ja kastikkeet ovat lopulta sellaisia, ettei niitä tule käytettyä kuin juuri sen yhden reseptin kanssa, loput jääväät haaskuuseen. Sellainen on kallistakin, eli

 

toinen ominaisuus ruokaresepteissäni on, etteivät annokset saa olla kovin hintavia. Kaikki tänne kirjaamani reseptit ovat sellaisia, että annoksen hinnaksi jää pari euroa tai alle.

 

Kolmas tärkeä asia on, että ruuat maistuvat sekä aikuisille että lapsille. Ei ole kivaa laittaa lapsille nauravia nakkeja samalla kun aikuiset syövät gourmet-herkkuja, joihin lapset eivät koskisi pitkällä tikullakaan.

 

Työläitä Gourmet-ruokia on toki mukavia laittaa muutaman kerran vuodessa, mutta kun vuodessa on 365 päivää, pitää niinä muinakin päivinä pitää syödä. Eikä joka päivä voi eikä viitsi käyttää tunteja ruuanlaittoon,joten esittelemäni reseptit ovat suhteellisen vaivattomia laitettavia.

 

Ohjeet ovat kooltaan sellaisia, että niistä saa 4-6 ruoka-annosta. Esim. kolmihenkinen perhe syö kaksi ateriaa yhdellä ruuanlaitolla. Tämä pitää samalla sisällään sen, että kaikki reseptieni ruuat ovat vaivattomasti lämmitettävissä.